2008

En sammanfattning av två tusen åtta (?)
Jag vetinte vad jag ska säga om jag ska vara ärlig . Började i Januari och det kändes rätt slappt på nåt sätt . Jag hade mina gammla vanliga vänner och allting vad lugnt . Strax innan sommaren lärde jag känna en massa nya folk och jag mådde riktigt bra , var glad och allting vad uppåt ..
Under sommaren var allting uppåt slutade umgås med mina gammla vanliga kompisar och hittade nya som jag trivdes riktigt bra med ..
Efter det började skolan igen , nu var det åttan och betygen sattes igång , tror inte jag riktigt förstått hur viktigt det är förrän nu i slutet av året . Började skolka mer, drack mer, rökte även ibland . Saker jag kanske ångrar . Försökte hålla betygen uppe och fortsätta lira fotboll . Jag slutade som målvakt vilket var en stor ändring för min del . Fotboll blev roligare fram till den dagen jag skadade mig ..

Mitt år har gått upp och ner som en stor bergodalbana ..
Jag har varit lycklig och haft mina glada stunder . Men just nu känns det mera som att mitt år har bestått av besvikelse , har blivit sviken av vänner jag trodde stod mig nära ett flertal gånger . Har även svikit några också ..
Under kärleksfronten så gick det väl bättre under sommaren en vad det gör nu .. Har gjort många misstag det här året men har även lärt mig utav dom .
Jag ser inte ens fram emot den här dagen , är inte redo för tvåtusennio . Just nu vill jag gömma mig i ett hål nånstans och inte komma fram förrän allting löst sig . Men jag fattar att problem inte löser sig på det sättet .
Jag menar okej att människor gör misstag och sårar en . Det gör vi allihop , även du . Men det är när en person som står dig nära och betyder mycket för dig ljuger för dig & säger lögner rakt upp i ditt ansikte , eller inte berättar sanningen när man ber om det (har du bett om den, skyll dig sälv) . Jag talar nog inte bara för mig själv när jag säger att man kan förlåta ett misstag , det kan alla . Det är lögnerna som är svåra at förlåta ..  
Hoppas ni får ett riktigt GOTT NYTT ÅT iaf !

30 December 08


Mig själv (?)

Om jag skulle behöva beskriva mig själv, så skulle jag säga att jag är en falsk påhittad vän . Visst jag försöker och det mer än någon annan , men ingen har någonsin fått ett pris för att ha försökt , eller hur ? En gång i tiden satte jag alla andra före mig själv , men jag kände mig helt enkelt för tom och bortglömd . Så gick med i strömmen och blev precis som andra . Just nu i denna stund försöker jag bara bli mig själv igen , utan någon hjälp från någon ..

ps. jag vill shoppa !!

PUSS !

Länge sen

Det var nu rätt länge sen jag skrev , fyra dagar för att vara exakt .. Men iaf det har inte hänt så mycket , igår hade jag fotbolls tunering , vi kom tvåa i vår grupp och ditt gick rätt så bra , jag var halv nöjd med min insatts . Känner mig lite sådär ringrostlig men det går nog snart över , fick senare ett samtal utav min tränare som sa att jag varit skit duktigt (?) thaha det var faktiskt ganska oväntat men mycket trevligt . Efter det blev det bio , såg the day the earth stood still , trodde den skulle vara mycket mycket bättre , men det var rätt så kul endå så det gör ingenting liksom .
och idag sov jag till halv fyra , vilket var väldigt skönt .. Snart ska jag börja göra mig i ordning för att gå ut tror jag , kanske bara går ut en liten stund jag är så jävlans trött liksom haha :)

vi höres , PUSS !

I just hate it all ..

Jag hatar fan det hära . Vetinte vad jag ska ta mig till längre.. vill bara dränka mig i spriten , har chansen men är det värt det ? Jag vet riskerna men kommer jag kunna hålla koll på mig själv , kontrollera allt så jag inte gör något idiotiskt misstag (?) Fast det kanske inte skulle va så idiotiskt för du skulle säkert inte bry dig endå så antar att det inte spelar nån så stor roll , eller (?)

Idag blev det shopping , precis som för dom flesta andra .
Min lista på mobilen förminsakdes något mycket  och nu är det bara 6 saker jag verkligen vill köpa thaha , hoppas på att det blir av någon dag snart :) Men iaf köpte ett "puder" en tröja , lite matchande underkläder och lite mer saker för kroppen typ , så det är ju trevligt :)
Efter det så blev det storstädning för mig del och har fortfarande inte hittat mitt armband !!! Börjar bli galen fan .. aja nu ska jag vandra vidare

PUSS !

Låten



antar att låten säger det mesta ? 

PUSS !

Det är ju självaste Julafton

Idag är det Julafton !
eller igår snarare , Fick många fina presenter och är faktiskt riktigt nöjd , fick däremot inga pengar alls typ (?) haha bajs, men har redan en massa så det blir en massa shopping endå ;)
orkar egentligen inte förklara vad jag menar med rubiken eller nånting sånt . Låt mig bara säga att jag fick det mesta i julklapp , förutom dig (?)
Men min magkänsla stämde inte iaf , eller joo på sätt och vis med samtidigt inte , vetinte hur jag ska tolka det riktigt men det löser sig nog tillslut (?)

PUSS ! & GODJUL !


Allting sitter fast

Det är jobbigt att hålla allt inom än . Ännu jobbigare att försöka berätta . Imorgon är det julafton men mitt glada humör och mina julkänslor är som bortblåsta . Har bara en äcklig magkänsla , en magkänsla av att någon i min närhet kommer försvinna ur mitt liv . Mamma har alltid påpekat att mina magkänslor har rätt (?) Jag vill inte ha rätt ! Men när man brukar skriva eller berätta om dom så brukar dom försvinna , så försvinn ?
Tänk er , snart är det sovdags och efter det så är det julafton , klädde granen idag med Syster min , den blev rätt så fin faktiskt . Nu ska jag ta och göra lite grönt te(?) och glo på en film tror jag

PUSS !

bästa Julklappen (?)

Jag hatar falskafittor (även fast jag är den?)
Jag hatar lögner (även fast jag själv ljuger)
Jag hatar er allihop (även fast jag hatar mig själv mer)

Så jag undrar , hur var det på sopptippen ? för det var väl där jag hittade er, eller ? Vet vad jag gjort fel och mitt samvete har varit nere på noll och ni då ? . Ni har blivit sura på mig istället . Du vet väl att alla hemligheter du berättat kan jag skrika ut runt om i världen om allt och alla . och vad har jag sagt till dig(?) Nej inget för du har endå aldrig lyssnat .
Mötte en främling idag som frågade om jag var ledsen . Lite nedstämt kollade jag på henne . Hon log och sa : Det kanske skulle kännas bra att prata med en främling. Jag svarade: 
  - Vad gör man när en person man bryr sig så mycket om hatar en ?
Hon svarade att en person som man bryr sig om får en må dåligt och hata sig själv , är för självisk för att någonsin ärligt kunna säga att den älskar dig .
Jag kollade på henne med tomma ögon utan att riktigt förstå , hon gick vidare med sin hund och jag satt kvar ensam . Ringde en person jag visste kunde få mig på andra tankar , och mycket rätt . Efter att ha pratat med den personen i telefonen mådde jag helt plötsligt bra ..

Julshopping med Mamma

Idag har jag jobbat från nio till tre , det va inte så jobbigt som det låter . Fast egentligen så va det väldigt jobbigt , men med 160 kr i timmen så var det värt allt slit ! haha
Efter det var det bara att åka hem , Mamma och jag fika lite sen åkte vi först till globen för att shoppa lite kläder till henne, med tanke på att hon inte kan ha sina längre smal som hon har blivit . Sen bar det av till farsta där jag in handlade julklapp till bror mig plus en extra till pappa . Plus ännu en till till Mamma . Fast den köpte hon själv haha men endå liksom . Nu har jag bara present till Syster kvar , vetefan vad jag ska köpa . Tror inte jag kan säga det heller , tänk om hon läser liksom då blir det jobbigt haha :)
Nej men nu ska jag hitta nån som vill ut för jag har suttit inne i en halv timme nu , alldeles för länge ! haha

ps. Varför vänder världen upp och ned när jag äntligen tagit mig upp till ytan?

Lejonkungen FFS !

Nyss kollat på första lejonkungen , haha så jävla bra fan ! (a) , skulle fan vilja va lejon, fett härligt egentligen . Iaf så som filmen visar det, thaha :)
Imorron blir det jobba igen, börjar kvart över nio kan egentligen börja senare men skit samma, börjar jag då så åker jag med pappa, sen slutar jag typ runt tre då ska jag nog dra till farsta och köpa alla julklappar , eller dom flesta iaf .. Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt, mest tagit det lugnt hela dagen . Tränade också så det är härligt :)
Nope har inte så mycket mer att skriva faktiskt . Igår hade jag rätt kul haha , va med Camilla och nåra grabbar så det va nice liksom :)

klädångest !

nej jag har fan heller tid att sitta här , hahah :)
Jag måste helt seriöst springa iväg in till dushen nu och börja göra mig i ordning , men vafan ska man ha på sig liksom ? Nej vill shoppa galet mycket och det är exakt det jag ska göra efter julafton , japp shoppa gaaalet haha :)
Skulle fan vilja ha Camillas canada mjukisar och röda converse , japp det skulle vara snyggt . Men nej nu ska jag ta en titt i min garderob och slänga ihop nåt fult , haha pussshej :)

Absolut ingenting

Imorron är skolan över , fan va skönt . Inte för att jag gått i skolan den senaste veckan har ju jobbat men endå . Det enda jobbiga med imorron är att jag slutar senare än alla andra , skit också ! haha men det gör inte liksom , för jag kommer har så jääääävla mycket mer pengar än alla andra sen , så det så ! :)
Har ångest över hur mycket saker jag ska hinna göra på så kort tid , känner mig helt jävla fullbokad fram tills jul , även fast jag inte är det . Haha sjukt . Nej nu ska jag sova tror jag , börjar bli trött liksom . Pusshej :)


Min Passion

Jag har märkt att jag får en kick av att hjälpa folk (?)
Det låter sjukt ja jag vet , men jag älskar känslan av att äntligen lyckats göra en ledsen kompis glad . Att se henne/honom lee mellan tårarna eller till och med få henne/honom skratta till . Det värmer hela mig , inifrån och ut . Jag begär inte så mycket , bara att jag ska få finnas till . Få hjälpa till när en nära person till mig behöver hjälp , för det är sån jag är . Jag vill ställa upp alltid och oavsett vad , det är då jag känner att jag är mig själv , det är då jag känner lycka när jag fått en kompis inse att livet är värt mer än tårar och när hon/han ler för mig .
Det är min passion , det är det jag brinner för .
(?)Sjukt

<3


Sid <3 Diego

Har precis tränat , det gick faktiskt sjukt bra . Visst är lite otränad men hängde med rätt bra och i slutet vann jag på plankan mot våra tränare också , STOLT ! Jobbade idag också , det gick bra . Är fortfarande lite osäker på vissa saker men det löser sig , Satt bara mest framför datorn och gjorde ingenting och imorron börjar jag klockan elva så det är nice, blir nog lite mer att göra också så det är nice :)
Kommer tjäna 78kr i timmen , bättre jobb kan man fan inte hitta asso haha . Imorron blir det troligen till att träffa Allis och måste till um också Allis kan nog säker hänga , hon åker ju dåra på onsdagen den jäveln liksom haha ! Haha sen onsdag , ja då vet jag inte vad som händer , träffa tjejerna kanske haha
också lääängtar jag som fan till torsdag !!

Sitter nu och glor på första ice age filmen , haha garvar ihjäl mig !

Men nej nu ska jag ta och ta en dush sen käka faktiskt kom hem för aslänge sen , thaha



Självupptagna hela bunten ..

Vi pratar med varann , erkänner hur vi mår inuti med klumpen i halsen och rädslan i magen så erkänner vi för varandra och hoppas på det bästa . Men vi blir avbrytna för att lyssna på nåns annans problem . Man biter ihop och hoppas på det bästa , folk sviker en alltid och det är svårt att veta vem man kan lita på . En bästavän har svikit mig , en annan sårat mig djupt , så allt jag försöker göra nu är glömma . Man gör vad som helst för att lyckas , ett en gångs ligg (?) supa sig full (?) Vissa gör vad som helst , man kanske ligger hemma med sig själv och sina tankar , försöker reda ut allting inom än , ovasett vad du gör som kommer ditt krossade hjärta aldrig bli desamma som det en gång i tiden var . Man slutar lita på folk och förlitar sig bara på sig själv , man är sin egna bästavän ..
Jag har aldrig velat ändras , allt jag vill är att va mig själv . Men jag tappade mig själv nånstans påvägen , på grund av er eller på grund av mig , det vet jag inte . Allt jag försöker göra är glömma , men allting kommer tillbaka som vågen mot Thailand .. Så klaga inte på mig att jag förändrats , för om ni aldrig hade svikit mig hade jag aldrig suttit här sårad och i en helt annan värd . Om ni hade tagit hand om mitt hjärta som jag gav er så kanske allt hade löst sig , så kanske jag hade varit en bättre person . Men just nu är jag livrädd och vågar inte förlita mig på nån , så kallade bästavänner existerar inte . Inte för mig i alla fall .. Lämnad och övergiven står man alltid ensam kvar med ingen annan än sig själv ..



3 små ord som får mina läppar att darra
3 små ord som får mina tårar att rinna
3 små ord som får mitt hjärta att brista
Du lämnade mig


Träning !

Igår blev det lyckat , jag var nöjd och glad , förutom att mitt humör har sina svängningar ..
Ska träna snart också , eller snart och snart halv tre bär det iväg Micke kommer och hämtar mig, första träningen på typ vetinte en eller två månader , ska även så i mål lite också . Det känns bra :)
Ikväll vet jag inte riktigt hur jag gör om jag ska vara ärlig , med tanke på allt . Känner mig som , vetinte vad tänker troligen inte säga heller .. Sånt är livet , man får ta smällarna som kommer antar jag .. Saknar gammla tider och gammla kompisar , det brukade kännas bra faktiskt .. aja jag vetnte vad jag ska hitta på nu ett bra tag framöver , antar att jag ska byta om osv .

 



Kixs och jag förr i tiden :) <3

matmatmat

ursh , mat det är ingen höjdar grej för mig längre . Mamma tvingade mig att väga mig nyss och helt seriöst , jag har gått ner sjukt mycket , undrar bara vart nånstans liksom , känner mig som ett jävla fläskberg haha .
Igår kom jag hem med ritningar och hela händerna och i ansiktet , det mesta är borta vid det här laget men det är förtfarande kvar lite i händerna helt sjukt . Känner mig konstig glad och trött . Har även skit ont i ryggen så skulle behöva rejält med massage , nån frivillig ? haha .
Idag vare plugg i skolan , man va tvungen att ha alla rätt för att få g ?! men tanke på att jag inte ens öppnat kemi boken så gck det åt rena rama helvetet , kollade av leon felix och lite amanda men svarade inte på dom två sista så det blir ett ig till fram till nästa år , ÅT HELVETE MED DET !!! hatar no endå liksom haha :)
aja nu ska jag väl ta och plugga lite ( UNDER EN HELG ?! ) sen blir det dush och käk , jo dags att börja äta för min del ? helt stört .


Känner mig underlig

Japp , för att vara ärlig Jag känner mig konstigare än vanligt , är trött seg och alltihopa . Har tröttnat på att skratta och le också hur konstigt det än låter . Vill bara göra nånting annat än att ständigt göra samma sak..
Vågorna har inte slutat kommit , det kommer liksom en gigantisk våg minut efter minut , försöker svimma upp till ytan men jag lovar att snart kommer luften ta slut och jag drunkna (?)
Minsta lilla grej och jag sjunker ihop . Försöker ha roligt och inte tänka så mycket , men jag tänker och det alldeles för mycket , sen ser jag dig och det förvånar mig över varför det inte är dig jag tänker på . Blir chockad nånstans inombords , det borde ju vara du , eller ?
Nej jag är alldeles för förrvirad just nu , vetinte vad jag ska ta mig till , eller hur jag ska hantera olika saker och olika situationer .. nej allt det är här för jobbigt för mig .

Skolan har idag varit rätt seg , och för min del blev det myskläder idag . Det kändes som att jag inte var den enda ? och jag vill bara ha den där peakjackan jag kollade på , eller nån annan . Rockport som alla föreslår , naae vetinte orka gå i strömmen liksom ? Imorron hoppas jag på att det blir farsta och um med Sara och kanske nåra fler ? måste sola och allt vad jag nu ska göra , japp .

Har typ inget mer att säga , samtidigt som jag har tusen till saker att förklara , det känns lite väl sjukt men antar att jag får leva med den . Laddat ner lite musik nu och håller på ladda över allt till mobilen , sen blir det dush , mer plugg och sova antar jag . Tidig säng för mig . är skit trött ..

friends forever , yeah right ?

För livet är fullt av hat , ångest och rädslan . Hat mot dom som sårar dig , ångest för det du gjort fel och rädslan att förlora den du älskar .

Gick till hörnet idag och träffa nåra . Snackade även med Sara och Jennifer så allt är löst nu , fick det jag ville säga sagt så antar att det är lugnt . Jag tror att dom flesta förstår mig mer än vad jag förstår mig själv ibland. Men som vi sa , jag ska först och främst ta tag i mig själv nåra veckor framöver , sen så får jag se hur det går . Jag ska iaf lyckas den här gången , ska lyckas fortsätta försöka hitta mig själv .
Förlåt för det förra inlägget , eller iaf vissa meningar i det . Är inte sur längre och antar att jag bara är PMS unge idag , man kan ju fakitskt ha sånna dagar också , men själv så tycker jag att jag har hanterat det nogorlunda bättre iaf ..
Det finns en massa saker jag måste göra just nu eller iaf nån dag i veckan
1. ta ut p-piller
2. köpa deo och lite grejer
3. köpa nån billig foundation att ha fram till jul
4. sola sola sola !
(5. Gynekolog undersökning ? )

Måndag

Ligger just ni i min säng , helt utslagen.. Det har inte hänt speciellt mycket idag , det har bara varit en seg jävla Måndag. Första lektionen var det Tyska då vi var i datasalen och jag gjorde absolut ingenting typ . Efter det så var det fotboll vilket jag inte var med på på grund av min förkylning som vägrar försvinna , så låg och sov typ (?) Sen bar det iväg till hemmakväll , jag och kixs köpte godis vi skulle ha på so:n .. Såg er sitta där och allt jag ville göra va att smälla till er båda två och sen aldrig mer prata med er , nån utav er ! ..
TIden gick och vi hade sjukt lång lunch , men sen tillslut hade vi iaf so , där vi kolla på nån film , jag åt lite godis sen somna jag typ . Efter det var det AT och vi slutade efter en kvart , segare än segast liksom . Tog sällskap med rulle påvägen hem senare , kom hem och däcka direkt .. Helt sjukt faktiskt jag som behöver plugga som fan typ och grejer . Men är så seg och mitt huvud står still , allting inom mig väkrer och gör ont . Det känns som att allting har kommit tillbaka i en stor tsunami våg eller nånting och det går inte att släpa , vågorna slutar inte komma .. Vill försvinna för ett tag och bara krypa ner under mitt täcke för mig själv och med mig själv . Samtidigt som jag vill ligga nära nån, känna mig trygg och förstådd .. Livet är verkligen upp och ner för stunden och jag tycks ha tappat bort mig själv nånstans under dagen ..

"I'm having a day in hell"

Giref ?

Grief is like the ocean;
it's deep and dark and bigger than all of us.
And pain is like a thief in the night.
Quiet. Persistent
. Unfair.
Diminished by time and faith and love


STEP UP !

Hejsan hoppsan ,
här ligger jag och halv sover och kollar på step up , grymt bra . håller på att ladda ner stomp the yard också , det är typ nio munter kvar eller nånting . Men ska börja försöka sova nu tror jag , haha känner mig helt sjukt konstig inuti och kan inte ens skriva , det går åt helvete , sitter och raderar hela tiden liksom .. nej ska fortsätta glo step up ett tag , pussen

Ugly Girl och Big Mouth (?)

Sitter här i min säng och smsar med Felicia. Livet rullar på för min del och att igår ligga nära dig, det kändes bra, tryggt och skönt. Men känner mig endå just nu så osäker .
Osäker på vad jag ska göra (?)
Osäker på vilka som är mina vänner (?)
Osäker på vad som händer inom mig (?)
Osäker på hur jag ska förklara (?)
Ja livet kan faktiskt vara tufft , vetinte ens om jag är sårad, glad eller lättad? saker och ting förändras mest hela tiden & jag själv försöker bara bli mig själv som jag en gång var . Så till er som kände mig då , hur går det för mig ?
Nu ska jag iväg och käka lite mat packa väskan först . Vi hörrs massvis med pussar haha :)

ps. I really feel for you you know.

Det var ett tag sen

Hejsan bloggen :)
det var ett tag sen jag skrev , tror jag (?) vetinte varför det blir så , men iaf . Livet rullar vidare och jag har suttit inne största delen av veckan och bara pluggat , endå så har jag tusen läxor kvar plus ett prov imorron som jag verkligen borde plugga på , ursh vad jag avskyr skolan ibland . Har börjat prata mer och mer med gammla kompisar som man på nått sätt glömde nånstans på vägen , det känns skönt ..
Min förkylning har börjat komma tillbaka också , SKIT! hostat hela dagen iaf och har sjukt ont i halsen , så imorrn blir det väl till att knarka alla möjliga olika halstabletter och ta hostmedecin på morronen , som kommer göra mig bajstrött , skit också .. ajuste vet ni vad , vi har äntligen skaffat oss trådlöst internet ! och min syrra har fått en data från skolan , så just ni ligger jag dåra i min säng , stolt som fan hahah ;)
Men jaja , nu blev det ett något långt inlägg så ska inte slösa min tid någo mer och börja plugga , igen(?)
pusshej

hjälper ett förlåt (?)

Jag är verkligen riktigt korkad , har tänkt hela natten och nu när jag vakna på morronen så förstår jag hur jävla korkad jag är , varför kan jag inte se allt bra förrän nu ? Varför existerar avensjuka för , jag hatar det (avensjuka är grunden till rädslan att förlora den man älskar?) . Hatar att jag sumpar allting gång på gång på gång .. Om jag bara kunde tagit åt mig av orden bättre . Så jag ber , ber att nånting där uppe kan hjälpa mig , få mig bli normal få mig till att bli mig själv igen , bara få mig tänka rätt igen .. Jag vill ta tillbaka hela dan , ändra på allt det jag sa allt skit jag gjorde . Hur patetisk får man bli egentligen ? Även fast jag vet att det inte kommer ändra nånting så vill jag bara säga förlåt , förlåt och hjälp mig nån , snälla ? klarar inte av att va en idiot längre , så jävla korkad man kan va asso .. AAARGH HATAR MIG SJÄLV JUST NU !
Ber till dom högre makterna att jag en gång för alla lärt mig .
Vet att man inte kan förändras över en natt , jag vill bara veta om jag är på rätt väg . Om jag helt och hållet är ute och cyklar eller om jag lägger till lite mer vilja så löser allt sig .. Jag vill bara veta (?)

förlåt ..


ps. She knows they forgiven her along time ago, but she keeps saying sorry

En lättnad (?)

Lättnaden jag känner inom mig , är det positivt eller negativit ?
För jag känner en tomhet som inte går att förklara , men jag känner en lättnad som jag älskar . Jag känner att jag vill göra vad jag vill , jag känner att jag vill skratta och le och glömma bort allt annat . Jag känner att jag nu vill höra hela sanningen , och ingenting annat . Så , den här lättnaden inom mig , jag tar det som nånting bra och för stunden så är jag glad att du är borta , för stunden så känns allting så bra även fast tomheten inom mig kommer bli svår att fylla ..


Jag föll , handlöst

När man är längst ner på botten så finns det väl ingen annan väg än upp ? eller hur . och det är dit jag ska , haha . Vaknade imorse och hade världens huvudvärk , kändes som att min huvud skulle sprängas vilket sekund som helst . Iaf jag sov vidare och vaknade runt halv två , klev upp och allt snurra till så jag satte mig ner igen . Gick upp och tog typ två steg sen börja jag vingla , det sluta med att jag kände nåt hårt mot huvudet . Låg där en stund , hade smärta lite här och var . Men försökte resa mig upp igen , och jag föll .. Försökte en tredje gång och hamnade på fötterna , tog ett steg och ramla rakt in i trappan .. Panik ? ja det kan man lugnt säga , alrdig haft en sånn känsla .. Låg stilla i typ tio minuter en kvart tills jag kröp upp och la mig i soffan , nu är jag uppe på benen igen med en bula på kinden och i huvet . Skrapsår på knäna så mår jag faktiskt riktigt bra . Skola imorron också , allting löser sig :)

RSS 2.0